Erasmus+ Number 2018-1-UK01-KA229-048109_3 2018– 2020

PPT MOBILITATE ROMANIA.pptx – Google Drive

PPT MOBILITATE UK.pptx – Google Drive

How learners’digital competences skills enhance The United Nations Convention on the Rights of the Child?

Proiect european la Școala Gimnazială “Ioan Alexandru Brătescu-Voinești” Târgoviște

Ṣcoala Gimnazialǎ „I.Al. Brătescu- Voinești” Târgoviște va implementa, în perioada 2018-2020, proiectul de Parteneriat Strategic (KA 2) – How learners’digital competences skills enhance The United Nations Convention on the Rights of the Child?  finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, având ca parteneri trei instituții şcolare din UK.

Lansarea proiectului sus-amintit a avut loc în data de 9.11.2018, în cadrul școlii, în prezența corpului profesoral din unitatea de învățământ, cu participarea reprezentanților părinților.

Echipa de management a prezentat invitaților obiectivele proiectului,  principalele activități care se vor desfășura în cadrul acestuia, informații referitoare la selecția grupului țintă.

Obiectivele proiectului sunt:

–  Ȋmbunătățirea înțelegerii de către profesori a felului ȋn care Convenția ONU privind drepturile copilului este folosită ȋn diferite țări.

– Demonstarea felului în care competențele digitale duc la o mai bună cunoaștere și implementare a drepturilor copilului.

– Dezvoltarea competențelor digitale pentru a le permite elevilor să-și înțeleagă drepturile și să fie în siguranță în mediul on-line.

Prin acest proiect se are în vedere cunoaşterea drepturilor copilului, susținerea materialelor utilizate pentru educație ( imagini, ilustrarea drepturilor copiilor, desene, obiecte,) cu elemente virtuale și 3D. Astfel, proiectul va contribui la dezvoltarea de noi metode de predare- instuire prin intermediul dispozitivelor inteligente/ tablete, va îmbunătăți abilitățile de predare ale cadrelor didactice din școala noastră, prin crearea unui mediu de învățare care va spori interesul și motivația elevilor, dar și a profesorilor.

De asemenea, acest proiect le oferă posibilitatea elevilor să-și exprime sentimentele și emoțiile atât în limba maternă, cât și într-o limbă străină, să interacționeze cu colegii lor din diferite culturi, să cunoască diversitatea socială și să fie conștienți de diversitatea culturală , să fie ȋn siguranță ȋn mediul on-line, să-şi ȋnteleagă mai bine drepturile .

Prin implementarea acestui Parteneriat Strategic ne dorim să îi ajutăm pe elevi să-și cunoască drepturile,să beneficieze de drepturile lor.


În perioada 31 martie – 6 aprilie 2019, a avut loc prima activitate de învățare- formare din cadrul proiectului Erasmus+, în care școala noastră este implicată.
            Această activitate a fost găzduită de școlile partenere din Țara Galilor- Wales:* Pontybrenin Primary School, Swansea ( școală pilot în implementarea noului curriculum național, aceasta fiind monitorizată pe axa proiritară referitoare la aplicarea noțiunilor referitoare la drepturile copilului)

             Activitatea din cadrul acestei școli a debutat cu participarea la assembly-reunirea tuturor copiilor din școală într-un singur spațiu, ocazie cu care au fost intonate imnul național, imnul școlii, a fost prezentat un program artistic susținut de către elevi, prezentarea ambasadorilor copiilor pe probleme de respectare a drepturilor copiilor.

– participarea la activități demonstrative desfășurate pe tematica proiectului- respectarea drepturilor copilului- , în care au fost implicați copii din toate grupele de vârstă (3 ani- Nursery, reception, year 1, year 2,…., year 6- 11 ani)

*Casllwchwr Primary School, Loughor–  Coordonatorul proiectului

Partenerii au putut vedea activități cu privire la siguranța on-line, drepturile şi ȋndatoririle ce revin din acestea realizate de elevi de clase primare, promovarea lor ȋn cadrul şcolii.

Au avut ȋntâlniri de lucru  ȋn care s-au discutat metodele de ȋnvățare digitală, despre link-urile cu privire la drepturile copilului, importanța cunoașterii acestora pentru dezvoltarea societății de mâine si implicarea durabilă şi responsabilă.

Responsabil cu diseminarea și comunicarea,                                                               

Prof. pt. înv. Primar STEFAN Georgiana

Sari la conținut